Show og oppvisning 10-12 år

Dette er et parti som gjør mye av det samme som 7-12 år show og oppvisning, vi prøver å dele litt inn for at de eldste skal få mer utfordring og at de dermed ønsker å fortsette på turn.
Trenere på dette partiet er Kaja og Henriette, med hjelp av Trym.
Vi trener i messehall A, det kan være lurt å kombinere dette partiet med 7-12 år.

Hvert halvår starter vi med å bli kjent med hverandre igjennom leker og øvelser.
Vi driver også litt med stabilisering av kroppen, balanse, styrke med lek og morro, grunntrening som rulle, strekkhopp-rulle, bakover rulle, hjul, håndstående, hodestående m.m.
Vi holder i hovedsak på med akrobatikk, altså å jobbe i par, ta ulike løft, pyramider, kast. I par har vi først litt strammeøvelser, hvor barna lærer hvordan de skal stramme og bruke kroppen riktig i forhold til litt mer avanserte parøvelser.
For eksempel tar vi noe som heter «tømmerstokk», hvor den ene løfter beina til partneren sin opp mens kroppen er helt strak.
En annen øvelse er at den ene står på alle fire og partneren «dytter og drar», mens den på alle fire skal prøve å stå støtt og stødig.

Når de har klart strammeøvelsene, går vi over på selve akrobatikkdelen, har vi alt fra skater’n og flyver’n til sitten og lårstående, og mange andre øvelser (alt dette er uttrykk de lærer på trening).
Hver halvår lager trenerne en dans, som utøverne skal lære seg og vise fram på oppvisninger.
På sommeren/våren deltar vi på Gymnastikkfestivalen, hvor turnere fra hele Vestfold samles til et show (her er det også med overnatting for de over 13 år, hvor de blir kjent med mange nye turnere).
Og hver jul har vi som mange andre, en juleoppvisning for alle partiene i Tønsberg turn.
I tillegg prøver vi å få til en treningssamling i halvåret, der de kan lære masse nye øvelser, både innen akrobatikk og turn med lit apparater.