Vikingløpet

Vikingløpet ble første gang arrangert i 1984 etter en ide tatt fra Tønsberg 4-dagers på sykkel som var et årlig etapperitt for de yngre på den tiden. I dette sykkelmiljøet var Kjell Almenning og Odd Knutsen som samtidig var i skøytemiljøet. Overført til skøyter ble det innført elektrisk tidtaking og kvartettstart ,noe som var helt ukjent på den tiden.

Vikingløpet er et 2-dagers internasjonalt stevne med 2 distanser hver dag og rangering sammenlagt i årsklassene 11 -16 år. Det er også innlagt en nasjonal 10 årsklasse i stevnet.

I stevnet er det også satt opp 2 vandretrofeer, ”Hjallis trofe”- en Vikinghjelm på sokkel som tildeles stevnets beste løper og ”Slottsfjelltårnet”- et trofe som tildeles den klubben som får flest poeng etter en ”olympisk” beregning. For øvrig er Vikingløpet et uttakingsstevne for de norske løperne til ”Viking-Race”-finalen i Heerenveen. Det har det vært siden 1989 da hollenderne tok etter ideen i samråd med våre norske grunnleggere av Vikingløpet.

Vikingløpet har vært en suksess fra starten av og er det fortsatt, selv om deltakerantallet har variert mellom 150-300 deltakere i årenes løp. Foruten våre beste norske løpere, har det til tider vært god internasjonal deltakelse. En stor tropp hollendere har vært i Tønsberg i mange år, men også tyskere, svensker, italienere og dansker har gjestet Vikingløpet.