Vikingløpet 2017

 

 

Vi i TT vil i år at de som ønsker å tas ut til deltakelse i Vikingrace i Heerenveen, melder fra om dette i forbindelse med påmeldingen til vikingløpet. Vi gjør dette i stedet for å henge opp påmeldingsliste på arenaen. Minner om barnseidrettsbestemmelsen som sier at man tidligst kan konkurrere i utlandet det året man fyller 13år, dvs. at i 11årsklassen må man være født i 2004, for å kunne tas ut. Informasjonen vi ber om er viktig, og gjør det bl.a. lettere for oss å kommunisere når uttaket er gjort. Vi ber om at dere sender all infoen, i nummerert rekkefølge på et eget vedlegg til påmeldings e-posten. For klubber med mange deltakere og én påledingsansvarlig foreslår vi at dere henstiller foresatte om å oppgi data til dere, som dere sammenfatter i en e-post til oss.

Her er listen over infoen vi trenger:

 1. Bekreftelse på at de ønsker å bli vurdert for uttak til Vikingrace
 2. Fullt navn
 3. Fødselsdato
 4. Klasse (Jente/Gutt, 11år, 12år, 13år osv.)
 5. Klubb
 6. Mobiltelefonnummer til løper
 7. Epostadresse til løper
 8. Genser/Jakkestørrelse
 9. Personlige rekorder (500m-1000m-1500m-3000m)
 10. Mobiltelefonnummer til pårørende/foresatt
 11. Epostadresse til pårørende/foresatt

 

DOKUMENTER

Funksjonær liste kan lastes ned her

Tidsskjema for lørdag kan lastes ned her

Tidsskjema for søndag kan lastes ned her

Startlister for lørdag kan lastes ned her

Startlister for søndag kan lastes ned her

Infohefte for de som skal til Vikingrace 2017

 

RESULTATER

Sammenlagt resultatliste for lørdag kan lastes ned her

Sammenlagt resultater for lørdag og søndag kan lastes ned her

 

INFORMASJON

Tønsberg Kunstisbane er åpen for trening på fredag fra ca kl. 15.00-17.30 og kl. 18.30-20.00 og på lørdag fra ca kl. 07.00-09.00

Lagledermøter holder i Ringnesstua lørdag kl.09.00 og søndag kl. 08.30

 

LØPSREGLEMENT FOR VIKINGLØPET 2017

For å få en forsvarlig gjennomføring av arrangementet, samt mest mulig rettferdig konkurranse, har vi valgt følgende regler for parsammensetningen for lørd- og søndagens distanser :

For den 3.distanse ( 1. distanse søndag ) vil det for alle klasser være resultatet fra 1. distanse ( lørdag ), som avgjør parsammensetningen. En bytter bane, og beste løper fra indre bane møter beste løper fra ytre bane, – nest beste løper fra indre bane møter nest beste løper fra ytre bane o.s.v.—

For den 4. distanse (2. distanse søndag ) for klassene 11, 12 og 13 år vil det være resultatet fra 2.distanse lørdag, som avgjør parsammensetningen, etter samme regler som for 3. distanse. For den 4. distanse i klassene 14, 15 og 16 år vil det være resultatet sammenlagt etter 2 distanser, som avgjør parsammensetningen. Nr. 1 i sammendraget møter nr. 2, — nr. 3 møter nr. 4. o.s.v.—Beste løper i hvert par starter i indre bane.

UTTAKNING TIL VIKING-RACE  I HEERENVEEN

 Presisering av uttakskriterier, 2017:

 • Nr 1 og nr 2 på sammenlagtresultatlisten etter 4 distanser i VL tas ut uten unntak. Dermed er det kun den tredje plassen som er gjenstand for en vurdering fra uttaksjuryen.
 • Juryen vil bestå av to representanter fra Tønsbergs Turn og én representant fra en av de deltakende klubbene, denne velges på lagledermøtet før VLs første dag.
 • Den tredje plassen gis i utgangspunktet til nr 3 på sammenlagtresultatlisten.
 • Følgende punkter kan tas hensyn til/vektlegges av juryen, når man fraviker fra å ta ut 3. plass på sammenlagtlisten:
 • Fall på en eller flere distanser i VL
 • Sykdom/skade før eller under VL bekreftet med legeattest, denne må leveres sekretariatet før stevneslutt 2. dag.
 • Fravær fra VL pga. representasjonsoppgaver i regi av NSF. Dvs.: deltakelse i Landskamp/norske eller internasjonale mesterskap eller worldcup for jr. og sr. Representasjonsoppgaven må være i direkte konflikt med VL, dvs. at konkurransen avholdes samme helg som VL. Dette må meldes til Tønsbergs Turn senest en uke før VL.
 • Løpere som vil vurderes for uttak, tross fravær grunnet enten sykdom eller representasjonsoppgave, må meldes på og betale startkontingent til VL på vanlig måte, innen påmeldingsfristen.

Tønsbergs Turns hovedmål for uttaket er å stille med det sterkeste laget, som kan gjøre det best for Norge i Viking-race finalen i Nederland. Men for å holde på Vikingløpets status som et av de viktigste løpene i aldersbestemte klasser og av respekt for alle løperne som stiller til start, mener vi at hovedregelen for uttaket må være deltakelse i Vikingløpet.

VIKINGLØPETS VANDRETROFÈ, “SLOTTSFJELLTÅRNET”

Det er et evigvandrende trofè som hvert år tildeles den klubb som oppnår best sammenlagt poengsum for alle klasser.

Poengberegningen er som ved Olympiske leker, – 7 – 5 – 4 – 3 –2 – og 1 poeng for de seks beste på hver distanse. Det er alle fire enkeltdistanser for hver klasse ( både jenter og gutter ) som blir regnet med i den totale poengsum.

VIKINGLØPETS  HJALLIS TROFÈ

Hjallis- trofèet er et evigvandrende trofè , en Viking-hjelm, gitt som gave til løpet av Hjalmar Andersen.

Det tildeles den norske løper, som iflg. en oppnevnt jury, har stått for den beste enkeltprestasjon på en distanse. Det vil ble lagt hovedvekt på de lengste distansene.

 

OVERNATTING

For de som trenger overnatting har Tønsbergs Turnforening har inngått avtale med Quality Hotell Klubben på overnatting under Vikingløpshelgen 2017.

 • Enkeltrom inkl frokost: 980,- pr natt.
 • Dobbeltrom inkl frokost: 1020,- pr natt.
 • Trippelrom inkl frokost: 1220,-   pr natt.

Idretts buffet :
190,- pr pers. ( Forhåndsbestilles)

Se video av Quality Hotel Klubben:
https://vimeo.com/108097950